Event info
Date:16 Jun
Time:15:00 - 15:45
Venue:Det Fælles Sundhedstelt - J45, Folkemødet
Contact person
Mette Bach Dyremose

Mette Bach Dyremose

Senior Communication Manager, ReproUnion

Ufrivillig barnløshed stjæler drømme – og arbejdskraft!

ReproUnion og Medicon Valley Alliance inviterer til ”TOPMØDE” med et stærkt panel der repræsenterer nationale, regionale og kommunale perspektiver. Debatten foregår i Det Fælles Sundhedstelt på Folkemødet hvorfra der også er live-streaming!

Med afsæt i den faldende fertilitet i Danmark såvel som i store dele af verden omkring os, taler vi om demografi, fremtidens arbejdskraft og et sundhedsmæssigt skævt Danmark. Udfordringerne er signifikante og løsningerne er både mangeartede og afhængige af om perspektivet er nationalt, regionalt eller kommunalt. Vi spørger panelet: hvordan får vi leveret og eksekveret på strategier, initiativer og forebyggende indsatser?

• Magnus Heunicke, Sundhedsminister
• Sisse Marie Welling, Sundheds- og omsorgsborgmester
• Karin Friis Bach, Formand for Danske Regioners Sundhedsudvalg
• Christoffer Buster Reinhardt, Formand for Region Hovedstadens Sundhedsudvalg
• Søren Ziebe, Afdelingschef Rigshospitalets Fertilitetsafdeling og ReproUnion Partner
• Moderator: Peter Qvortrup Geisling, journalist og læge

TEMAER:
• Infertilitet – en folkesygdom med konsekvenser for overbefolkning eller underbefolkning, fremtidens arbejdskraft og forskel i sundhed
• Er det en fælles opgave eller ”survival of the fittest”?
• Fra snak til handling

ARRANGØRER:
ReproUnion er et EU (Interreg ÖKS) projekt, faciliteret af Medicon Valley Alliance. Forskere fra Københavns, Lunds & Malmøs Universiteter arbejder sammen med fertilitetseksperter i Region H og Region Skåne for at sikre patienter den bedste behandling af reproduktive sygdomme, og for at få mere viden om infertilitet – en sygdom med store personlige og samfundsmæssige konsekvenser.

Siden 2010 har ReproUnion arbejdet på at synliggøre Øresundsregionen som en klynge for forskning i og forebyggelse af infertilitet. Som projekt-facilitator ønsker Medicon Valley Alliance at bidrage til regionens konkurrencekraft, bl.a. ved at udnytte fælles ressourcer når det kommer til akademisk og klinisk forskning i reproduktion. Ferring Pharmaceuticals indgår også som virksomhedspartner i ReproUnion.